Logo

Fastelavnsboller og strutter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fastelavnsboller og strutter

 

Boller op og boller ned - bag dine egne fastelavnsboller med og uden fyld.

12 boller. Arbejdstid: 1 time. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

 

Dej:

35 g gær

2 dl mælk

1 æg

350 g hvedemel

2 spsk sukker

1 tsk salt

½ tsk stødt kardemomme

100 g blødt smør

evt. 75 g rosiner

1 æg til pensling

 

Fyld: remonce, kagecreme eller marmelade (se TIPS)

 

Pynt: flormelis, evt. kakao, chokolade, kagekrymmel

*

 

Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 °C), og tilsæt æg og de tørre ingredienser.

Ælt dejen blød og elastisk, og ælt smørret i lidt ad gangen.

Tilsæt evt. rosiner, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.

 

Boller: Form dejen til 12 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 20 min.

 

Strutter: Form dejen som boller, men klip et dybt kryds i hver bolle.

Fold snipperne ud til siderne, og læg strutterne med bunden i vejret på bageplader med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket i 20 min.

 

Boller med fyld: Del 1 portion dej uden rosiner i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm's tykkelse. Fordel 12 klatter fyld på det ene dejstykke, og læg det andet dejstykke over.

Tryk dejen lidt til omkring fyldet og udstik til boller.

Læg dem på bageplader med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 30 min.

 

Pensl med sammenpisket æg, og bag boller og strutter i ca. 15 min. ved 220 °C (200 °C varmluft). Afkøl på en rist.

 

Pynt bollerne med sigtet flormelis eller en glasur rørt af ca. 150 g flormelis, evt. 2 spsk kakao og 2-3 spsk kogende vand eller 125 g mørk chokolade smeltet med 1 tsk smør eller olie.

Drys evt. med krymmel.

 

TIPS til fyld:

Remonce: Rør 75 g blødt smør, 75 g sukker, 75 g groft revet marcipan og 2 tsk fintrevet appelsin- eller citronskal godt sammen.

 

Kagecreme: Pisk 2 æggeblommer, 2 spsk sukker, 1 spsk majsstivelse, kornene af ½ stang vanilje og 2 dl mælk sammen i en lille gryde, og pisk det over varmen, til det når kogepunktet og bliver tykt.

Hæld straks cremen i en skål, og drys overfladen med sukker.

 

Marmelade: Brug ca. 200 g fast marmelade.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.162 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her