Logo

Eclair og kartoffelkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Eclair og kartoffelkager

 

De franske eclairs er det tætteste man kan komme på kagehimlen ... Vi er vilde med vandbakkelser - prøv også vores opskrift på kartoffelkager. Byd søndagsgæsterne på hjemmelavede konditorkager.

Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca. 25 min. Ikke fryseegnet. (ca. 8 kager)

 

Dej:

2 dl vand

100 g smør

100 g hvedemel

1 knsp salt

2 tsk sukker

3 æg

 

Fyld: 2½ dl piskefløde

Pynt: chokolade eller marcipan og kakao

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Kog vand og smør igennem.

Kom alt melet i og rør dejen over varmen, til den slipper gryden.

Tilsæt salt og sukker og hæld dejen over i en skål.

Rør æggene i et ad gangen og fyld dejen i en sprøjtepose.

Sprøjt dejen ud som aflange kager på bageplader med bagepapir og bag dem i ca. 25 min.

Åbn ikke ovndøren de første 20 min., for så falder kagerne sammen.

Skær en dyb revne i siden af de afkølede kager og fyld op med flødeskum.

Pynt med smeltet chokolade eller dæk kagerne med udrullet marcipan og drys med sigtet kakao.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.102 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her