Denne superlækre daddeldessert med limesauce er en herlig
efterret. Frisk lime og skarp chili giver en heftig smagsbrydning. Skarpt og
sødt.
• Dadler indeholder små mængder jern og zink • Små mængder
dadler giver store mængder fibre.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 8 portioner
# Råvarer til Daddeldessert med limesauce
8 skiver frisk lime
150 g hakkede dadler
2¼ dl vand
1 tsk natron
75 g smør
5 tsk farin
3 dl hvedemel
2 æg
2 tsk friskpresset limesaft
½ tsk finthakket rød chilifrugt (valgfrit)
LIMESAUCE:
1 dl farin
1 dl lys sirup
30 g smør
4 tsk limesaft
smør til formene
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Smør 8 125 ml ovnfaste portionsforme med smør.
Læg en limeskive i bunden på hver form.
2 Bring dadler, vand og natron i kog i en lille gryde ved
jævn varme.
Skru helt ned og lad det simre i 5 min.
Rør smør og farin i.
3 Læg melet i en skål.
Tilsæt daddelblandingen og bland det godt.
Pisk æggene sammen og bland med daddel-melmassen.
Tilsæt limesaft og evt. chili.
4 Fordel blandingen i formene og bag til desserten er
gennembagt og en prøvenål kommer tør ud, ca. 20 min.
Vend desserten ud på tallerkenerne.
5 Bland farin, sirup og smør i en gryde.
Smelt ved jævn varme og lad det simre let i 2 min.
Tag gryden fra varmen og tilsæt limesaft.
Dryp saucen over desserten.
Tips & råd
Sæt de smurte portionsforme med limefrugt i på en bageplade,
inden de fyldes med dejen.
Det gør det lettere at flytte dem hurtigt og samtidigt.
En lettere måde at servere desserten er at lade den blive i
formen.
Stil formen på en tallerken og server saucen ved siden af i
portionsglas.
PR. PORTION: Energi: Kcal 348 = kJ 1461
Kulhydrat 56 g Protein 4 g Fedt 12 g (31%) Fibre 2 g