Se disse snegle vil "få ben at gå på" - bare lækre
# Ingredienser
100 g smeltet smør
5 dl lunet mælk
30 g gær
1 dl sukker
½ tsk salt
1½ tsk vaniljesukker
800 g hvedemel
Fyld:
75 g blødt smør
1 dl sukker
1½ spsk kakao
* Tilberedning
Gæren røres ud i den lune mælk og smeltet smør, sukker og salt tilsættes.
Bland godt før hvedemel og vanilje røres i og dejen æltes smidig.
Hæver overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet sammen.
Dejen deles i to stykker, der rulles ud til 2 rektangler (20x30 cm).
Fyldet fordeles på de to rektangler og smøres ud.
Rektanglerne rulles stramt sammen fra den brede ende og skæres hver ud i 20 snegle.
Den løse snip på hver snegl bøjes ind under sneglen og de lægges med snippen nedad på en bageplade eller i små papirforme.
Efterhæver i 30 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 °C i 6-8 minutter. (eller 200 °C i ca. 20 min.)
Afkøles på bagerist og pyntes med glasur og hakkede nødder/chokolade.