Det er i juni, at
hylden blomstrer. Gå ud og pluk en stor buket og server frisklavet
hyldeblomstsaft og en cremet cheesecake for familien.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 50 min. Ikke fryse-egnet. (1 kage til ca. 10 personer)
Bund:
250 g kiks (eller
ingefær- eller kanelkager)
3 spsk farin
75 g smeltet smør
Creme:
8-10
hyldeblomstskærme (ca. ¼ l friske hyldeblomster eller 1 dl tørrede)
1 usprøjtet citron
150 g sukker
450 g hytteost
200 g flødeost
3 æg
Pynt:
jordbær,
hyldeblomster, citronmelisse
*
Tænd ovnen på 175 °C.
Bland knuste kiks
med farin og smeltet smør.
Pres det ud i bunden
og op af kanterne af en tærteform og stil den koldt.
Skyl hyldeblomsterne
og riv dem af stilkene med en gaffel.
Riv citronskallen
fint.
Blend hyldeblomster
og citronskal sammen med sukker og tilsæt hytteost og flødeost.
Kør det glat og
tilsæt æg og 2-3 spsk citronsaft.
Hæld cremen i
kiksebunden og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min. til cremen akkurat har sat
sig.
Stil formen på en
rist til afkøling.
Skær kagen løs med
en kniv kanten rundt og tag den ud af formen.
Pynt med jordbær,
hyldeblomster og lidt citronmelisse.
Hyldeblomstsaft
Skyl 20 store
hyldeblomstskærme grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i
køkkenrulle.
Læg hyldeblomster og
tynde skiver af 2 usprøjtede citroner i lag i en syltekrukke eller skål.
Kog en lage af 250 g
rørsukker, 250 g alm. sukker og 1 l vand og tilsæt 2 tsk citronsyre.
Hæld lagen over
blomster og citronskiver og stil det koldt 2-3 dage.
Si saften, tilsæt
evt. konserveringsmiddel og hæld den på skoldede flasker evt. skyllet med
konserveringsmiddel.
Nyd
hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin (1:3) eller brug den
som den er i desserter og dressinger.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin