Lav denne saftige og velsmagende pie, som dufter af
basilikum og ost. Vegetarmad. Spinatsalat og grovbrød er godt tilbehør •
Tomater er rige på A-vitamin, C-vitamin og jern.
Forberedelse 35 min. + hvile. Tilberedning 50 min. 8 Portioner
(22 cm form)
# Råvarer til Tomatpie med ost
1 pk frossen mørdej
1 dl fløde (13%)
2 æggehvider
1 æg
1 tsk sort peber
½ tsk tabasco
1 tsk olie
1 dl hakket løg
1 fed hvidløg (finthakket)
2½ dl mager reven emmenthaler ost
2 spsk hvedemel
6 tomater (i tynde skiver)
2 spsk frisk basilikum
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 250 °C.
Rul dejen ud, og beklæd formen.
Læg folie over dejen, og bag i 5 min.
Fjern folien.
Bag yderligere 5 min, til dejen er gylden.
Lad bunden svale af.
Skru ovnen ned til 175 °C.
2 Pisk fløde, æggehvider, æg, sort peber og tabasco sammen i
en skål.
Opvarm olien på en pande, og steg løg og hvidløg, til de er
møre ca. 5 min.
3 Bland løgene med 1 dl ost og melet.
Læg blandingen underst i pien, og læg tomatskiverne ovenpå.
Drys med hakket basilikum og resten af osten.
Hæld æggeblandingen over.
4 Bag pien, til den er fast, ca. 50 min.
Lad den svale i ca. 10 min. før serveringen.
Tips & råd
Når du forbager bunden, inden fyldet lægges i, får du en
fastere bund.
Dæk hele piebunden med folie, så dejen ikke bliver for mørk.
Fordel tomaterne over ostemassen. Læg gerne to lag tomater
på, men sørg for, at de bliver jævnt fordelte.
Drys et par skefulde mannagryn over bunden, før fyldet
kommes i. Så bliver pien ikke blød i bunden.
VARIATION: Du kan lave din egen mørdej i stedet for at købe
den frosne.
Bland 100 g smør eller margarine, 2 dl hvedemel, ½ tsk salt
og 2-3 spsk vand.
Rul dejen ud, og frys den ned i passende store plader med
smørrebrødspapir imellem.
PR. PORTION: Kalorier 199 = Kilojoule 835
Kulhydrat 14 g Protein 11 g Fedt 11 g (50%) Fibre 2 g