Her
er sæsonens grønsager i en let grøn sauce med lakserogn på toppen. En smuk og
speciel forret.
Arbejdstid:
40 min. Kogetid: ca. 15 min. 4 personer. 8 tarteletter
#
1
glas lakserogn (ca. 75 g)
500
g jordskokker
4
dl urtebouillon
2½ spsk
majsstivelse
2½ spsk
koldt vand
2
æbler
2-3
spsk hakket bredbladet persille
2 tsk
citronsaft
salt
og friskkværnet peber
1
lille rødløg
*
Skræl
jordskokkerne, og skær dem i små stykker.
Kog
dem i bouillonen i 6-7 min.
Rør
majsstivelse ud i vand, og rør det i jordskokkerne.
Kog
i 3-4 min. under omrøring, til saucen er blank.
Udkern
æblerne, og skær dem i små stykker.
Vend
æbler og hakket persille i saucen.
Smag
til med citronsaft, salt og peber.
Fordel
jordskokke-blandingen i lune tarteletter.
Pynt
med tynde rødløgsringe og lakserogn, og server straks.