En fantastisk velduftende og helt vegetarisk oste- og grønsagstærte
som kan få selv den mest inkarnerede kødspiser til at overgive sig! Gæstetærte.
• Squash indeholder meget A-vitamin.
• Champignon har højt indhold af fibre, kulhydrat, B- og D-vitamin.
Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 35 min. 8 Portioner
# Råvarer til
1 lille squash
350 g champignon
1 løg
½ tsk salvie
2 æg
1½ dl letmælk
1½ dl fløde (13%)
1 dl reven mager ost
MØRDEJ:
2½ dl hvedemel
1 nip salt
3 spsk margarine
* Fremgangsmåde:
1 Bland mel og salt og tilsæt margarine og 3 spsk koldt vand.
Bland det til en dej og form. den til en kugle.
Pak den i plastfolie og lad den hvile på køl i 30 min.
2 Skræl squashen, flæk den og fjern kernerne.
Riv den og lad den dryppe af på køkkenrulle.
Skær svampene i skiver og hak løg og salvie.
Steg det hele ved jævn varme, ca. 5 min.
Lad det dryppe af og svale.
Pisk æggene let sammen med mælk og fløde.
3 Sæt ovnen på 200 °C.
Rul dejen ud til 25 cm i diameter.
Læg dejen i en 22 cm stor tærteform med løs bund.
Stik små huller i tærtebunden og forbag den, ca. 5 min.
Læg grønsagerne i, hæld æggemassen på og drys osten over.
4 Bag tærten til den er gyldenbrun og fast, ca. 30 min.
Lad den svale af på en rist i ca. 10 min.
Tag kanten af tærteformen og server.
Tips & råd
Det er vigtigt at lade tærten svale i den anbefalede tid, i
dette tilfælde 10 min, for at give dejen tid til at løsne sig fra den løse kant
på formen.
Hvis du vil reducere fedtmængde og kalorieindhold kan du
lave retten uden mørdej.
Smør en form med olie. Læg fyld, ægge masse og ost i og bag
som anvist i opskriften.
PR. PORTION: Kalorier 283 = Kilojoule 1177
Kulhydrat 24 g Protein 13 g Fedt 15 g (48%) Fibre 2 g