450 g blancheret helbladet spinat
Dej:
50 g smør/margarine
3 spsk hvedemel (30 g)
3 dl mælk/fløde eller en blanding heraf
3 æg
Gratinering:
1-2 spsk rasp
25 g smør/margarine
* Tilberedning
Smelt fedtstoffet til dejen i en tykbundet gryde, rør melet i og spæd med mælk (fløde) under omrøring.
Kog saucen nogle min. ved svag varme.
Tag gryden af varmen. Krydr med salt og peber.
Lad saucen svale lidt, men rør af og til, så den ikke trækker skind.
Del æggene i blomme og hvide og rør æggeblommerne i saucen èn ad gangen.
Pisk æggehviderne stive og rør en af dem i saucen.
Vend den dampede spinat i gratindejen og vend de resterende, piskede æggehvider i med let hånd.
Hæld gratindejen i et velsmurt raspdrysset, ovnfast fad med høje kanter.
Formen må kun være ¾ fuld.
Drys et tyndt lag rasp over og fordel fedtstoffet i små stykker øverst.
Bag ved god varme. 200 ºC, ca 30 min til gratinen er høj, let og lysebrun.
Servér straks.