Søde kartofler kan grilles, bages, dampes, pandesteges og
moses til puré eller suppe. Her får de bare en tur i ovnen med gode krydderier.
Antal personer: 4 på 45 min.
# Ingredienser
6 søde kartofler
2 spsk olie
½-1 spsk tørrede chiliflager (pas på)
1 spsk friskhakket rosmarin
salt
*
Sådan laver du søde kartofler i ovn:
Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove, mundrette
stykker.
Fordel dem i et ovnfast fad eller i en bradepande med
bagepapir.
Dryp med olie, og drys med chiliflager, rosmarin og salt.
Bag kartoflerne i en 180 °C varm ovn i 35-40 minutter.
Tag dem ud af ovnen, og drys evt med rosmarin.
Servér fx som tilbehør til kylling eller en god bøf eller
bare som en lækker sprød snack.
VIDSTE DU, AT ...
På trods af navnet er søde kartofler faktisk ikke i familie
med almindelige kartofler. Søde kartofler er rodfrugter med en aflang form og
stammer oprindelig fra Amerika, men har for længst fundet vej til Europa.
Tilberedt har de konsistens som kartofler, men smagen er meget sødere, og
indholdet af protein er tre gange højere end i almindelige kartofler.