Logo

Risotto med svampe og porrer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Risotto med svampe og porrer

 

Risotto er nem og lækker hverdagsmad. Få masser af smag i din risotto med svampe, porrer og bladselleri. Denne italienske version har en lækker, cremet konsistens og er nem at lave. Husk at tage dig god tid til at koge og røre i risottoen.

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

 

# Det skal du bruge til risotto:

4 skalotteløg

2 fed hvidløg

4 stængler bladselleri

2 porrer

300 g blandede svampe, fx karljohan, kantareller, markchampignoner, bøgehatte og portobello

1-2 spsk. olivenolie til stegning

300 g risottoris

3 dl hvidvin

ca. 1 l vand eller hønsebouillon

salt og friskkværnet peber

100 g smør

50 g parmesan

¼ bundt bredbladet persille

*

Sådan laver du risotto:

1: Snit og hak skalotteløg, hvidløg, bladselleri og porrer.

Pil skalotteløg og hvidløg. Rens bladselleri og porrer.

Snit og hak skalotteløg, hvidløg, bladselleri og porrer i små tern.

Rens svampene (helst uden at bruge vand), og skær dem i mindre stykker.

 

2: Steg grønsager og svampe.

Varm olivenolie op i en mellemstor gryde, og steg grøntsager og svampe i 2-3 minutter.

Tilsæt risottoris, og rør rundt i gryden i ca. 1 minut, til risene har opsuget olien og er blevet blanke.

 

3: Tilsæt hvidvin og lad det simre.

Hæld hvidvinen i gryden, og lad det simre ved svag varme, til den sprittede duft fra vinen er forsvundet, og vinen næsten er kogt helt væk.

 

4: Tilsæt vand eller bouillon under omrøring.

Tilsæt lidt af vandet eller bouillonen, og lad risene opsuge væsken.

Gentag denne proces under konstant omrøring i ca. 18-20 minutter, til risene er møre, men stadig har lidt bid i den inderste kerne. Smag til undervejs med salt og peber.

 

5: Vend smør i den varme risotto.

Skær smør i tern, og vend dem i den varme risotto, så den bliver cremet med en tilpas flydende konsistens.

 

TRIN 6: Tilsæt parmesan og persille.

Riv parmesanen. Skyl og hak persillen fint.

Vend ¾ af den revne parmesan og al persillen i risottoen.

Smag til med salt og peber.

Anret risottoen i varme tallerkener, og drys med resten af den revne parmesan umiddelbart inden servering.

 

Risotto med svampe - Sådan gør du

 

Risotto med svampe og porrer

TRIN 1: Snit og hak skalotteløg, hvidløg, bladselleri og porrer.

Pil skalotteløg og hvidløg. Rens bladselleri og porrer.

Snit og hak skalotteløg, hvidløg, bladselleri og porrer i små tern.

Rens svampene (helst uden at bruge vand), og skær dem i mindre stykker.

 

Risotto med svampe og porrer

TRIN 2: Steg grønsager og svampe.

Varm olivenolie op i en mellemstor gryde, og steg grønsager og svampe i 2-3 minutter.

Tilsæt risottoris, og rør rundt i gryden i ca. 1 minut, til risene har opsuget olien og er blevet blanke.

 

Risotto med svampe og porrer

TRIN 3: Tilsæt hvidvin og lad det simre.

Hæld hvidvinen i gryden, og lad det simre ved svag varme, til den sprittede duft fra vinen er forsvundet, og vinen næsten er kogt helt væk.

 

Risotto med svampe og porrer

TRIN 4: Tilsæt vand eller bouillon under omrøring.

Tilsæt lidt af vandet eller bouillonen, og lad risene opsuge væsken.

Gentag denne proces under konstant omrøring i ca. 18-20 minutter, til risene er møre, men stadig har lidt bid i den inderste kerne.

Smag til undervejs med salt og peber.

 

Risotto med svampe og porrer

TRIN 5: Vend smør i den varme risotto.

Skær smør i tern, og vend dem i den varme risotto, så den bliver cremet med en tilpas flydende konsistens.

 

Risotto med svampe og porrer

TRIN 6: Tilsæt parmesan og persille.

Riv parmesanen. Skyl og hak persillen fint.

Vend ¾ af den revne parmesan og al persillen i risottoen.

Smag til med salt og peber.

Anret risottoen i varme tallerkener, og drys med resten af den revne parmesan umiddelbart inden servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.830 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her