En lækker moderniseret variant af den klassiske quiche med smag
af porre og gorgonzola.
• Grønskimmeloste er relativt salte, så vær forsigtig med
saltningen.
• Porren giver både farve, vitaminer og mineraler.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 40-50 min. 12 stk.
# Råvarer til Porretærte med gorgonzola
2 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
100 g smør eller margarine
FYLD:
1 kg porrer
3 æg
1½ dl skummetmælk
1½ dl cremefraiche
120 g gorgonzola ost
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk reven muskat eller ¼ tsk paprika
* Fremgangsmåde:
1 Læg mel og margarine i tern i foodprocessoren.
Bland til en grynet masse. Tilsæt 2-3 spsk vand og ælt
sammen.
Dæk dejen med plastfolie. Lad den hvile koldt ca. 30 min.
2 Skyl porrerne og skær dem i tynde ringe.
Bring rigeligt med letsaltet vand i kog.
Blancher porrerne i omgange ca. 3 min.
Tag dem op med en hulske og skyl dem i koldt vand.
3 Varm ovnen til 175 °C.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker plastfolie.
Tag folien af på den ene side og vend dej pladen ved hjælp
af folien over i en høj tærte- eller springform.
Tryk dejen ud. Prik bunden med en gaffel.
Forbag bunden ca. 10 min.
Tag formen ud og skru op til 200 °C.
Fordel porrerne over bunden.
4 Bland æg, mælk og cremefraiche.
Smuldr gorgonzolaen og rør den i æggeblandingen.
Smag til med salt, peber og muskat eller paprika.
Hæld blandingen over porrerne.
Bag i ovnen 40-50 min, til tærten er gylden.
Server tærten varm.
Tips & råd
I stedet for porrer kan du anvende løg. Pil og halver løgene
og skær dem i tynde skiver.
Steg dem derefter bløde på en pande i lidt fedtstof.
En rest af tærten kan du varme op i ovnen.
Stil tærten i ovnen ved 150 °C i ca. 10 min.
PR. STK.: Energi: Kcal 226 = kJ 949
Kulhydrat 17 g Protein 8 g Fedt 14 g (56%) Fibre 3 g