Har vi glemt tomatsaucen? Nej, blomkålscremen er cremet og
lækker med god hvidløgssmag, og så bliver selv en hurtig pizza aldrig tør og
kedelig.
4 personer. 20 minutter.
# Ingredienser
Blomkålscreme:
350 g blomkål i små buketter
150 g ricotta eller hytteost
2 fed hvidløg
3 spsk mælk
3 spsk olie
salt og peber
Pizza:
4 fladbrød eller
tortillapandekager
20 sorte oliven
12 cherrytomater i skiver
100 g krydret pølse i skiver
2 spsk olie
1 bundt basilikum
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 220/205 °C varmluft.
2. Kom blomkålen i en kasserolle, og hæld kogende vand over.
Kog blomkålen i 5 min., til den er helt mør.
Hæld vandet fra, og kom den lune blomkål i en blender.
3. Blend blomkålen til en lind pure sammen med ricotta,
hvidløg, olie og mælk.
Smag pureen til med salt og peber.
4. Fordel pureen på fladbrødene i et ensartet lag.
Kom resten af fyldet på, dryp med olie, og bag ”pizzaerne” i
7-10 min., til de er gyldne og sprøde i kanten.
5. Drys med basilikum, og server straks.
Tips:
Prøv andre typer fyld, f.eks. god bacon, frisk
mozzarella eller peberfrugt i skiver. Brug 100 g tør og smagfuld ost, fx gruyere i stedet for ricotta, så får cremen en mere markant ostesmag og
konsistens.