En mættende ret af bedste slags, aromatisk olie, lækre
peberfrugter og yndlingspølserne.
Det bliver garanteret en succes • Kombinationen af kartofler
og æg giver meget protein.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30-40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Peberfrugtgratin
1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt
500 g kartofler
1 løg
100 g mortadella
50 g tyndt skivet salami
½ bundt frisk timian eller 1 tsk tørret
3 store skiver lyst landbred
3 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
1 tsk paprika
2 æg
½ dl letmælk
* Fremgangsmåde:
1 Flæk peberfrugterne, skyl dem og striml dem fint.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Pil løget og skær det i tynde skiver.
2 Skær mortadellaen i små tern. Del salamiskiverne, hvis de
er store.
Skyl timiankvistene, ryst dem tørre og nip bladene af.
Skær brødet i 1 cm store tern.
Varm ovnen til 200 °C.
3 Opvarm 2 spsk af olien på en stor, dyb pande.
Steg peberfrugt, kartofler, løg og timian, ca. 10 min. ved
jævn varme.
Krydr med salt, peber og paprika.
4 Tilsæt mortadella og salami.
Hæld grønsagerne i et lavt gratinfad.
Pisk æggene sammen med mælken og hæld blandingen over grønsagerne.
Drys brødterningerne over og dryp med resten af olien.
Bag gratinen 30-40 min, eller til kartoflerne er møre.
Tips & råd
Peberfrugten tilhører Solanum-familien ligesom tomaten og
kartoflen. En del sorter er milde, mens andre har skarp smag. Paprika giver
smuk farve og god smag-til gryderetter som gullasch, saucer og supper. Det er
ofte en af ingredienserne i grillkrydderiet og bidrager til både den lækre
grillfarve og til smagen. Ved at blande forskellige slags paprika, fås
forskellige styrker af krydderiet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 500 = kJ 2104
Kulhydrat 52 g Protein 17 g Fedt 25 g (45%) Fibre 6 g