Logo

Ostesoufflé med kålsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesoufflé med kålsalat

 

Ost og kål har det godt i hinandens selskab. Her er osten bagt og kålen rå. Det er en fyldig og god vegetarret. Find flere gode opskrifter her på madABC.dk ...Opskriften er den nemmeste og superlækker.

4 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: ca. 45 min.

 

#

Soufflédej:

25 g smør

30 g hvedemel

2½ dl mælk

150 g fast komælksost

lidt salt og friskkværnet peber

6 æg

 

Til formen:

50 g blødt smør

1 dl rasp

 

Salat:

½ spidskål

½ blomkål

2 spsk ekstra olie

1 spsk dijonsennep

en stor håndfuld krydderurter:

fx dild og purløg eller basilikum og persille

 

Tilbehør: groft brød

*

 

Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem.

Tilsæt gradvist mælk, og kog ved svag varme i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen, og krydr med revet ost, salt og peber.

 

Pensl en ovnfast porcelænsform (1½ liter) med smør - det er bedst med en souffléform med lige sider, da souffléen så vil blive højere.

Sæt formen i køleskab, og lad smørret stivne.

 

Pensl med et lag smør mere, og drys med rasp.

Del æggene i blommer og hvider.

Rør blommerne i den afkølede ostedej.

Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.

 

Hæld dejen i formen, og sæt den på nederste ribbe i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min.

Åbn ikke ovndøren, da souffléen kan falde sammen.

 

Skær stokken ud af begge kålhoveder.

Snit spidskål og blomkål så fint som muligt.

Bland med en dressing af olie og sennep, og krydr med salt, friskkværnet peber og friske krydderurter.

 

Server souffléen straks den er færdigbagt med kålsalat og brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her