Trykkoger: 30-45 min. - alm. gryde: 1 ½-2 timer.
# Ingredienser
250 g skalotteløg
250 g champignon
50 g smør/margarine
¾-1 kg oksekød, mellemskært eller klump, i tern (2x2cm)
100 g selleri, groftrevet
1 gulerod, groftrevet
1 fed hvidløg, knust
1 løg, hakket
Bouquet garni af: 1 kvist timian, 1 laurbærblad og 3 stilke persille
salt, peber
5 dl rødvin (evt. halvt vand)
evt. meljævning
1 bdt persille, hakket
* Tilberedning
Brun halvdelen af fedtstoffet i gryden.
Svits løg og champignon heri, tag dem op.
Kom resten af fedtstoffet i gryden.
Brun kød og bacon heri.
Tilsæt grønsager, bouquet garni, salt, peber og rødvin.
Trykkog 30-45 minutter - afkøl hurtigt.
Tilsæt de svitsede champignon og skalotteløg.
Trykkog 2 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt.
Jævn evt. saucen og smag den til med salt og peber.
Drys hakket persille over ved anretningen.
Server flûte eller løse ris til.