Logo

Moussaka med auberginer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moussaka med auberginer

 

Den græske moussaka minder om den italienske lasagne, hvor pastapladerne blot er erstattet af stegte aubergineskiver og evt. kartofler.

4 personer. Arbejdstid: 1 time Bagetid: 45-60 min.

 

#

2-3 auberginer

2-3 spsk olie

salt og peber

 

Kødsauce:

1 løg

3-4 fed hvidløg

500 g hakket lammekød eller oksekød

1 spsk olie

1 dl rødvin

1 dåse hakkede tomater

1 lille dåse konc. tomatpuré

1 tsk oregano

1 laurbærblad

1 knsp. stødt kanel

 

Bechamelsauce:

30 g smør

3 spsk hvedemel

3½ dl mælk

½ tsk sukker muskatnød

1-2 æg

50 g parmesanost

 

Endvidere:

50 g parmesanost

*


Moussaka med auberginer

1. TÆND ovnen på 200 °C varmluft.

Vask auberginerne, skær toppen af, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver enten på langs eller tværs.

Læg dem på bageplader med bagepapir, og pensl dem med olie.

Drys med salt og peber, og sæt pladerne i ovnen i ca. 20 min.

 

Moussaka med auberginer

2. PIL og hak løg og hvidløg. Steg løgene bløde i olie.

Tilsæt kødet i små klumper, skru lidt op for varmen, og brun under omrøring.

Tilsæt hvidløg og rødvin, og lad vinen koge næsten væk.

Tilsæt tomater, tomatpuré og krydderier, og lad saucen simre i 25-30 min.

 

Moussaka med auberginer

3. SMELT smørret i en gryde, og rør melet i, så det er helt opsuget af smørret.

Rør mælken i lidt ad gangen, og kog saucen igennem under omrøring i 8-10 min.

Smag til med sukker, revet muskatnød, salt og peber.

Tag gryden af varmen, og lad saucen køle af i 5 min.

Pisk æggene i saucen et ad gangen og tilsæt revet ost.

 

Moussaka med auberginer

4. SMØR et ovnfast fad (20x30 cm) med olie, og læg et lag stegte auberginer i bunden.

Dæk med halvdelen af kød saucen, og gentag med auberginer, kød sauce og auberginer.

Dæk med bechamelsauce, og drys med revet ost.

Sæt fadet i ovnen ved 180 °C i 45-60 min., til retten er gennembagt, og overfladen gyldenbrun.

Lad retten stå i fadet i 10-15 min. før servering.

 

TIPS: Server fx med en græsk salat af tomat, agurk, peberfrugt, rødløg, sorte oliven og feta vendt med en olie/eddikedressing.

Du kan også udvide retten med et lag stegte kartoffelskiver i bunden af fadet som nogle grækere gør.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her