Der er masser af
smag og fylde i denne dejlige suppe med både fisk og skaldyr.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min. 4 personer
#
2 løg
1 fennikel
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
4 store røde tomater
1 lille bundt
persille
2 spsk olie
¼ tsk cayennepeber
½ tsk stødt
koriander
½ tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
1½ l fiskefond
(eller vand eller grønsagsbouillon)
1 dåse kikærter
evt. ½ kg muslinger
200 g pillede
kæmperejer
250 g torskefilet
salt
Tilbehør:
grove pitabrød
citronbåde
*
Pil løgene og hak
dem.
Rens fennikelknold
og bladselleri og skær dem i små terninger.
Pil og skræl hvidløg
og ingefær og hak dem fint.
Vask tomaterne og
skær dem i store terninger.
Skyl persillen og
hak den.
Svits løg, fennikel
og bladselleri i en stor gryde, med olie til de begynder at dufte.
Tilsæt hvidløg,
ingefær og alle krydderierne og svits et øjeblik.
Tilsæt tomater og
fond og kog op.
Tilsæt afdryppede
kikærter og lad suppen simre i 20 min.
Tilsæt skrubbede
muslinger og de pillede kæmperejer og kog igennem 3-5 min.
Skær fisken i
terninger og vend dem i suppen sammen med persille.
Smag til med salt.
Server suppen med
lune pitabrød og citronbåde til at dryppe over suppen.
TIPS: Erstat evt.
cayennepeber med harissa (stærk chilipasta), der gør suppen stærkere og mere
autentisk.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin