Logo

Mørbrad med frugt, grønsager, rosiner og nødder + Is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad med frugt, grønsager, rosiner og nødder + Is

Frugt, grønsager, rosiner og nødder fremhæver den fine mørbradsmag. Retten kommer fra Valais. Tilberedning: 35 min. Til 2 portioner:


# Ingredienser 

400 g porrer

1 rødt æble

300 g mørbrad

2 spsk olie

1 spsk smør

2 spsk hasselnødder, grofthakkede

2 spsk rosiner

2 dl grønsagsbouillon

2 tsk kornet sennep

1-2 spsk jævningspulver til lys sauce


* Tilberedning 

Porrer gøres i stand, og det hvide og det lysegrønne skæres i 2 cm brede ringe.

Æble skæres i kvarte og derefter i smalle både.

Mørbrad krydres med salt og peber.

Olie varmes op på en pande og kødet svitses kraftigt på alle sider, hvorefter det tages op igen.

1 spsk smør varmes op, og porre og æble svitses i 1 minut under omrøring.

Grofthakkede hasselnødder og rosiner steges med et øjeblik.

Panden koges af med 2 dl grønsagsbouillon.

Kornet sennep røres i.

Mørbraden tilsættes, og den simrer færdig under låg ved middel varme i 15 minutter. 

Efter halvdelen af tiden vendes kødet.

Når mørbraden er færdig, tages den op, pakkes ind i alufolie og hviler et øjeblik.

Jævn eventuelt saucen med 1-2 spsk jævningspulver og smag til igen.

Kødet skæres i skiver, og serveres sammen med saucen.

 

Pr. portion: 37g protein, 26g fedt, 20g kulh. = 468 kcal

--

 

Mørbrad med frugt, grønsager, rosiner og nødder + Is

Salat med sursød dildsauce

Denne herlige sursøde og friske flødesauce sender os direkte tilbage til sommerferien hos Mormor. Sådan smager barndomserindringer!

Tilberedning: 20 min. Til 2 portioner:

 

# Ingredienser

1 hovedsalat eller endiviesalat

1 citron (økologisk)

2-3 spsk citronsaft

2 dl cremefraiche 9 %

1-2 spsk sukker

salt og friskkværnet peber

½ bundt dild


* Tilberedning 

Salathoved gøres i stand, skylles, slynges tørt og nippes i mundrette stykker.

Citron skylles af med varmt vand, og halvdelen af skallen rives fint.

2-3 spsk citronsaft presses ud.

Cremefraiche, citronskal, saft og 1-2 spsk sukker røres med salt og peber.

½ bundt dild klippes fint og blandes i.

Salaten vendes i dressingen og serveres straks med friskkværnet peber.

 

Pr. portion: 4 g protein, 10 g fedt, 16 g kulh. = 176 kcal

--

 

Mørbrad med frugt, grønsager, rosiner og nødder + Is

Is med pebermyntechokolade

Herligt forfriskende og lynhurtigt tilberedt: Og isen smager bedst, hvis den tages ud af fryseren 15 minutter inden, den skal serveres.

Tilberedning: 10 min. (plus tid til frysning og let optøning) Til 4 portioner:


# Ingredienser

150 g små stykker pebermyntechokolade

1 blad husblas

2,5 dl piskefløde

1 brev vaniljesukker

2 spsk pebermyntelikør (eller pebermyntesirup)

2-3 tsk kakao

mynteblade til dekoration


* Tilberedning 

Pebermyntechokoladen hakkes groft.

Husblassen opblødes i koldt vand.

Piskefløden piskes stiv med vaniljesukkeret.

Pebermyntelikøren opvarmes.

Vandet knuges ud af husblassen og opløses i den håndvarme likør.

Husblassen og likøren vendes i den piskede fløde, og derefter vendes chokoladestykkerne i.

Chokolade-pebermynte-flødeskummet fordeles i 4 hjerteformede (eller runde) souffléforme.

Cremen stryges glat og dækkes til med plastfolie, før formene stilles i fryseren i 3-4 timer.

Tag formene ud af fryseren 15-20 minutter, før isen skal spises.

Drys med kakao og pynt med et par mynteblade ved serveringen.

 

Pr. portion: 3 g protein, 24 g fedt, 33 g kulh. = 369 kcal

-- 

Mørbrad med frugt, grønsager, rosiner og nødder + Is

PEBERMYNTECHOKOLADE SMAGER BÅDE MILDT OG STÆRKT

Mentol fra hakkede pebermynteblade sørger for det forfriskende fyld (fx After Eight eller Ritter Sport)

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 4.413 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her