Her er en hurtig og
sommerlig ret, der ikke kræver det store udstyr og giver et minimum af opvask.
Perfekt til ferien i sommerhuset eller en tur i det grønne. Denne ret
bliver hurtigt en favorit hos både børn og voksne.
Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 40 min. Ikke fryse-egnet (2-3
personer)
#
800 g kyllingeoverlår
1 rødløg (skåret i både)
1 fed hvidløg (knust)
1 stilk frisk rosmarin
½ citron (økologisk)
1 spsk olie
250 g cherry- eller blommetomater
2 dl hvidvin
12 sorte oliven
75 g fetaost (tern)
frisk basilikum
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler, brød eller kogte ris eller korn
*
Tænd ovnen på 200 °C.
Prik skindet på kyllingelårene med en kødnål og læg dem i et
ovnfast fad sammen med rødløg, hvidløg og rosmarinnåle.
Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, olie, salt og peber
og vend rundt.
Sæt fadet i ovnen i 15 min.
Tag fadet ud af ovnen og hæld det afsmeltede fedt fra.
Læg tomaterne i fadet og hæld vinen ved.
Sæt fadet i ovnen i 15 min.
Drys oliven og feta over retten og giv den 5-10 min. mere.
Drys med frisk basilikum og server med det valgte tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin