Hvis du vil spise noget vegetarisk, er denne kartoffelkage
et perfekt forslag, Den giver en dejlig mæthed og smager helt vidunderligt.
• Denne ret er relativt mager. • Server kartoffelkagen til
grillet kylling eller roastbeef.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Kartoffelkage gylden
1 kg kartofler
2 løg
1 porre
1 spsk hvedemel
1 stort æg
1 æggehvide
½ tsk salt
½ tsk sort peber
1 spsk olie
½ dl (40 g) reven ost
* Fremgangsmåde:
1 Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Riv løgene og skær porre i fine strimler.
Bland kartofler, løg og porre med melet.
Rør æg og æggehvide i.
Krydr med salt og peber.
2 Smør en teflonpande med ½ spsk olie.
Varm olien og hæld kartoffelmassen på.
Pres massen sammen med en stegespade til en stor flad
pandekage.
3 Steg den ene side af kagen ved jævn varme i ca. 15 min.
Pres med stegespaden med jævne mellemrum.
Læg en stor tallerken eller et låg over panden.
Vend kagen, så den ligger på tallerkenen/låget.
Tør panden og hæld resten af olien på.
Lad kagen glide tilbage på panden med den ubagte side nedad.
4 Fortsæt med at stege kagen som tidligere i ca. 15 min.
Når den er færdig, lader du den glide ned på en stor
tallerken.
Drys med den revne ost.
Skær kartoffelkagen i lagkagesnitter.
Server den gerne med en god salat til.
SERVERINGSFORSLAG
Server kartoffelkagen med lidt cremefraiche som du blander
med lidt koncentreret æblejuice eller en eller anden slags chutney.
Tips & råd
Resultatet bliver bedre, hvis man presser regelmæssigt med
stegespaden.
Bunden bliver ensartet brun og det er lettere at vende
kagen.
Lad kagen stege i fred.
Forsøg ikke at vende den i luften som en pandekage, for den
sprækker meget let.
PR. PORTION: Energi: Kcal 192 = kJ 806
Kulhydrat 31 g Protein 8 g Fedt 4 g (19%) Fibre 3 g