Logo

Kartoffelkage gylden

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelkage gylden

 

Hvis du vil spise noget vegetarisk, er denne kartoffelkage et perfekt forslag, Den giver en dejlig mæthed og smager helt vidunderligt.

• Denne ret er relativt mager. • Server kartoffelkagen til grillet kylling eller roastbeef.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Kartoffelkage gylden

1 kg kartofler

2 løg

1 porre

1 spsk hvedemel

1 stort æg

1 æggehvide

½ tsk salt

½ tsk sort peber

1 spsk olie

½ dl (40 g) reven ost

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl kartoflerne og riv dem groft.

Riv løgene og skær porre i fine strimler.

Bland kartofler, løg og porre med melet.

Rør æg og æggehvide i.

Krydr med salt og peber.

 

2 Smør en teflonpande med ½ spsk olie.

Varm olien og hæld kartoffelmassen på.

Pres massen sammen med en stegespade til en stor flad pandekage.

 

3 Steg den ene side af kagen ved jævn varme i ca. 15 min.

Pres med stegespaden med jævne mellemrum.

Læg en stor tallerken eller et låg over panden.

Vend kagen, så den ligger på tallerkenen/låget.

Tør panden og hæld resten af olien på.

Lad kagen glide tilbage på panden med den ubagte side nedad.

 

4 Fortsæt med at stege kagen som tidligere i ca. 15 min.

Når den er færdig, lader du den glide ned på en stor tallerken.

Drys med den revne ost.

Skær kartoffelkagen i lagkagesnitter.

Server den gerne med en god salat til.

 

SERVERINGSFORSLAG

Server kartoffelkagen med lidt cremefraiche som du blander med lidt koncentreret æblejuice eller en eller anden slags chutney.

 

Tips & råd

 

Kartoffelkage gylden

Resultatet bliver bedre, hvis man presser regelmæssigt med stegespaden.

Bunden bliver ensartet brun og det er lettere at vende kagen.

 

Kartoffelkage gylden

Lad kagen stege i fred.

Forsøg ikke at vende den i luften som en pandekage, for den sprækker meget let.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 192 = kJ 806

Kulhydrat 31 g Protein 8 g Fedt 4 g (19%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her