Hurtigt og let tilberedes disse små spid direkte på
stegepanden. Lige så hurtigt sætter man de lækre sager til livs som sidder på
spiddet.
• Tilbered grønsagerne på kortest mulig tid, så de stadig er
sprøde. På den måde bevares næringsstofferne.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Grønsagsspid med tomatsauce
1 lille (200 g) aubergine
4 små (400 g) zucchini
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 løg
5 spsk olie
salt og peber
TOMATSAUCE:
500 g tomater
2 fed hvidløg
1 bundt basilikum
1 lille chilifrugt
salt
½ tsk sukker
DESUDEN:
4-8 træ- eller metalspid
* Fremgangsmåde:
1 Skyl aubergine og zucchini. Skær stilk og blomst af.
Halver dem på langs eller del i kvarte og skær i tykke
skiver.
2 Skyl, udkern og del peberfrugterne i kvarte.
Pil løgene og skær dem i kvarte.
Sæt grønsagerne skiftevis på 4-8 spid.
3 Opvarm olien på en stor stegepande.
Steg grønsagsspiddene ved jævn varme i ca. 15 min.
Vend dem nogle gange. Krydr med salt og peber.
4 Saucen: skold og flå tomaterne.
Pil hvidløgene.
Skyl basilikummen, ryst den tør og nip bladene af.
Flæk chilifrugten, fjern kernerne og skyl frugten godt.
5 Læg grønsagerne til saucen i en foodprocessor eller
blender og hak dem fint, eller kør til en puré.
Krydr med salt og sukker.
Tips & råd
At smage til med chilifrugt behøver ikke betyde at maden
bliver meget hot og stærk.
Man får en mildere sauce, hvis man halverer chilien og
fjerner alle kerner, samt skyller indersiden af frugten grundigt. Vil man have
en meget stærk sauce, skal man lade de hele frugter med kerner mixes i saucen.
Der findes også en anden måde at bestemme heden på saucen: krydr det hele efter
egen smag med cayennepeber i stedet for at tilsætte chilifrugt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 236 = kJ 988
Kulhydrat 13 g Protein 3 g Fedt 19 g (72%) Fibre 5 g