Den smager godt, er let og hurtig at lave og er desuden
enorm. sund - en grønsagsgryde du må prøve! • To store C-vitaminkilder er
kombinerede i denne ret: fennikel og rød peberfrugt.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Grønsagsgryde
500 g faste kartofler
1 stort løg
2 spsk smør eller margarine
2 ½ dl grønsagsbouillon (fond)
3 små gulerødder
2 fennikelknolde
2 røde peberfrugter
300 g frosne ærter
2 dl cremefraiche
1 tsk salt
¼ tsk peber
½ bundt frisk merian
* Fremgangsmåde:
1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Pil og hak løget.
Smelt fedtstoffet på en stor stegepande og steg løgene
blanke.
2 Tilsæt kartoffeltern og bouillon og bring det i kog.
Læg låg på, dæmp varmen og lad det simre i 15 min.
3 Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Skyl fenniklen, skær rodfæstet af, skil bladene ad og skær
dem i fine skiver.
4 Flæk peberfrugterne og fjern kernerne.
Skyl dem godt og skær dem i strimler.
5 Rør grønsager, ærter og cremefraiche i
kartoffelblandingen, smag til med salt og peber.
Bring det i kog og lad det simre under låg i 5 min.
6 Skyl merianen og ryst den tør.
Hak den fint og bland den i grønsagsgryden.
Tips & råd
Pocherede æg, som er godt at servere til gryden, er nemme at
lave. Bring 1 liter vand i kog med 1 dl eddike i en sauterpande til 4 æg. Slå
æggene ud og lad dem glide ned et ad gangen i det skælvende-ikke kogende vand
og pochere i 3-4 min. Æggehviden skal være fast (koaguleret), mens blommen skal
være blød.
Tag æggene op med en hulske. Skær trevlerne fra.
Variation: I stedet for merian kan man bruge purløg, persille,
dild, mynte eller citronmelisse.
Karryelskere kan let ændre gryden til en grønsagscurry. Steg
da løgene med 1-2 spsk karry. Gå i øvrigt frem som anvist.
PR. PORTION: Energi: Kcal 376 = kJ 1579
Kulhydrat 46 g Protein 12 g Fedt 16 g (38%) Fibre 9 g