Logo

Grønsagsgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsgryde

 

Den smager godt, er let og hurtig at lave og er desuden enorm. sund - en grønsagsgryde du må prøve! • To store C-vitaminkilder er kombinerede i denne ret: fennikel og rød peberfrugt.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Grønsagsgryde

500 g faste kartofler

1 stort løg

2 spsk smør eller margarine

2 ½ dl grønsagsbouillon (fond)

3 små gulerødder

2 fennikelknolde

2 røde peberfrugter

300 g frosne ærter

2 dl cremefraiche

1 tsk salt

¼ tsk peber

½ bundt frisk merian

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Pil og hak løget.

Smelt fedtstoffet på en stor stegepande og steg løgene blanke.

 

2 Tilsæt kartoffeltern og bouillon og bring det i kog.

Læg låg på, dæmp varmen og lad det simre i 15 min.

 

3 Skræl gulerødderne og skær dem i tern.

Skyl fenniklen, skær rodfæstet af, skil bladene ad og skær dem i fine skiver.

 

4 Flæk peberfrugterne og fjern kernerne.

Skyl dem godt og skær dem i strimler.

 

5 Rør grønsager, ærter og cremefraiche i kartoffelblandingen, smag til med salt og peber.

Bring det i kog og lad det simre under låg i 5 min.

 

6 Skyl merianen og ryst den tør.

Hak den fint og bland den i grønsagsgryden.

 

Tips & råd


Grønsagsgryde

Pocherede æg, som er godt at servere til gryden, er nemme at lave. Bring 1 liter vand i kog med 1 dl eddike i en sauterpande til 4 æg. Slå æggene ud og lad dem glide ned et ad gangen i det skælvende-ikke kogende vand og pochere i 3-4 min. Æggehviden skal være fast (koaguleret), mens blommen skal være blød.

Tag æggene op med en hulske. Skær trevlerne fra.

 

Variation: I stedet for merian kan man bruge purløg, persille, dild, mynte eller citronmelisse.

Karryelskere kan let ændre gryden til en grønsagscurry. Steg da løgene med 1-2 spsk karry. Gå i øvrigt frem som anvist.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 376 = kJ 1579

Kulhydrat 46 g Protein 12 g Fedt 16 g (38%) Fibre 9 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her