Denne karryduftende ret er stort set lavet i en håndevending
og passer rigtig godt, når man har travlt eller er meget sulten • Blomkål er
mere letfordøjelig end andre kålsorter.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Blomkål i karry
1 lille blomkålshoved (ca. 700 g)
500 g kartofler
1 lille løg
2 spsk raps- eller solsikkeolie
2 fed hvidløg
2 spsk karry
½ l grønsagsbouillon
150 g frosne grønne ærter
1 dl fløde
2 tsk maizenamel
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
DESUDEN:
mynteblade til garneringen
2 dl langkornede ris
* Fremgangsmåde:
1 Gør blomkålen i stand og del den i små buketter, skyl dem
og lad vandet løbe af.
Skræl kartoflerne og skær dem i 2 cm store tern.
2 Pil løget og hak det fint.
Opvarm olien og steg løgene til de er blanke.
Pil hvidløget og pres det i.
Tilsæt blomkåls buketter og kartoffel- tern.
3 Drys karryen over og lad den stege med en stund.
Hæld bouillonen på, giv retten et opkog og lad så grønsagerne
koge sagte i 10-12 min.
Tilsæt ærterne og kog yderligere 3 min.
Blomkål og ærter skal have bid, mens kartoflerne skal være
møre og gennemkogte.
4 Bland fløde og Maizena og jævn retten.
Smag til med salt og peber.
Garner med friske skyllede mynteblade.
Server løse ris til.
Tips & råd
Tilsæt terninger af kalkunfilet eller kyllingebryst i
gryden.
Brun først kødet i lidt fedtstof og læg det til side. Kom
det i gryden mod slutningen.
Variation: Gryden bliver farvestrålende, hvis du tilsætter
et par skivede gulerødder sammen med blomkål og kartofler.
Karrypulver er en indisk krydderblanding, som består af
mange krydderier, fx nellike, koriander, kanel, ingefær, cayennepeber og
gurkemeje.
PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1533
Kulhydrat 65 g Protein 15 g Fedt 5 g (13%) Fibre 9 g