Her serveres aubergine, eller ægplante, på en lidt
anderledes måde: spækket med fetaost og gratineret i ovnen.
• Aubergine indeholder mange vitaminer, som hovedsageligt
sidder i skallen. Derfor skal man helst spise auberginen med skal.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 35-40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Aubergine gratineret
2 auberginer
á ca 400 g
6 spsk olie
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk tørret timian
300 g mager fetaost
2 fed hvidløg
timiankviste til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Skyl auberginen og halver den på langs.
Skær derefter lidt skrå snit i hver halvdel 4 gange på
skalsiden, uden at skære helt igennem.
Bøj snittene lidt fra hinanden, dryp ca. 3 spsk olie i og
krydr med salt, peber og timian.
2 Smør et gratinfad med 1 spsk olie og læg auberginerne med
kødsiden nedad i fadet.
3 Skær fetaosten i ca. ½ cm tykke skiver og læg dem ved
siden af hinanden.
Pil hvidløget og pres det over osten og krydr med salt og
peber.
Stik så osteskiverne ned i snittene på auberginerne.
4 Dryp resten af olien over.
Gratiner i ovnen i 35-40 min.
Tag fadet ud af ovnen, garner med timiankviste og giv
brydebrød og/ eller løse ris til.
Tips & råd
Halver auberginen på langs.
Skær derefter dybe snit i skalsiden med en skarp kniv, men
skær ikke igennem frugten.
Åbn snittene lidt ved hjælp af en kniv eller ske og dryp
olien i, krydr og stik osteskiverne i. Anvender du mager fetaost, kan du mose
den med timian, hvidløg, salt, peber og olie, fyld auberginen og gratiner.
SERVERINGSFORSLAG
En sauce som passer godt til: Bland knuste tomater med
pizza-krydderier og presset hvidløg. Tilsæt salt og peber og fordel over
auberginerne. Saucen bliver mere cremet hvis man tilsætter 2-3 spsk
cremefraiche.
PR. PORTION: Energi: Kcal 411 = kJ 1726
Kulhydrat 9 g Protein 15 g Fedt 35 g (76%) Fibre 5 g