Dette ristaffel er baseret på en herlig, krydret
kyllingeret. De små skåle med tilbehør sættes på bordet, så alle kan drysse
maden med det, de bedst kan lide.
Arbejdstid: 35 min. Marineringstid: 1 time Kogetid: 45 min.
Kyllingeretten kan fryses. 4 personer.
#
1 lille kylling
2 limefrugter
salt og peber
1 løg
3 fed hvidløg
5 cm frisk ingefær
1 spsk olie
2 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
2 tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk
3 citrongræs
2 laurbærblade
Tilbehør:
2 bananer
200 g frisk ananas
1 dl rosiner
1 dl kokosmel
1 dl ristede peanuts
2-3 spsk sambal oelek
1 bundt frisk koriander
kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
*
Skær eller klip kyllingen i 8 stykker (lårene i under- og
overlår og bryststykkerne i 2 dele).
Vend kødet med limesaft, ½ tsk salt og lidt peber i en skål
og lad det marinere 1 time.
Pil løg og hvidløg. Skræl ingefæren.
Riv løget groft og riv hvidløg og ingefær fint.
Svits det hele i en mellemstor gryde med olie.
Bland koriander, spidskommen, kanel og gurkemeje og svits
det sammen med løgene i 15 sekunder.
Hæld kokosmælk og 2 dl vand ved og giv det et opkog.
Læg kyllingestykkerne i saucen og tilsæt citrongræs og
laurbærblade.
Lad retten simre 45 min. under låg.
Smag saucen til med salt.
Skær banan og ananas i små stykker og læg dem i små skåle.
Anret også rosiner, kokosmel, peanuts og sambal oelek (en
stærk chilisauce) i hver sin lille skål og stil den friske koriander i et glas.
Server kyllingeretten med kogte ris og alle de små skåle med
tilbehør, som man selv kan drysse over kyllingen ved bordet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin