Sommeren kalder på let og lækker hverdagsmad med masser af
smag og friske råvarer. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvad der skal
serveres, så er her et godt forslag
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser:
4 spsk hakket skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
3 spsk olie
3 dl risottoris
1 dl hvidvin
1 l grønsagsbouillon eller hønsebouillon
2 dl revet parmesan (150 g)
1 bdt. asparges, nederste del knækket fra og delt i 2 cm
store stykker
2 dl ærter
1 håndfuld mynteblade, karse eller en anden krydderurt
1 citron (øko) revet citronskal
*
Start med at koge en liter vand og opløs en grønsags- eller
hønsebouillonterning heri.
Varm olien op i en mellemstor gryde og sauter skalotteløg og
hvidløg ved middel varme en fem minutters tid.
Tilsæt risottoris og sauter dem ligeledes i olien et par
minutter.
Tilsæt nu hvidvinen og lad risene opsuge al vinen inden den
varme bouillon tilsættes lidt efter lidt.
Risottorisene skal opsuge al væden inden næste skefuld
tilsættes.
Efter ca. 20 minutter er risene færdige.
Når risene er møre tilsættes mere af bouillonen sammen med
asparges.
Varm igennem og tilsæt ærter og citronskal.
Tilsæt revet parmesan og rør godt rundt.
Konsistensen skal være flydende, når du hælder den op i en
dyb tallerken, men absolut ikke som suppe - mere som tynd risengrød.
Pynt med mere friskrevet parmesan, skalotteløg i ringe,
mynteblade, rød karse eller en af dine andre yndlings krydderurter