En god variant af
den velkendte pasta med kødsauce. Saucen og pastaen får en ekstra tur i ovnen
med mozzarella og frisk basilikum på toppen.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 10 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
500 g hakket oksekød
2 spsk olie
2 løg (hakkede)
500 g røde tomater
(i tern) (eller 1 dåse hakkede tomater)
2 fed hvidløg
(finthakkede)
salt og peber
400 g pasta (penne)
250 g frisk
mozzarella (i terninger)
1 potte/bdt
basilikum (grofthakket)
Salat:
1 salathoved
1 spsk olie
2 spsk friskpresset
citronsaft
salt og peber
*
Tænd ovnen på 200 °C
Brun kødet på en
stor varm pande med olie.
Tilsæt løg og svits
dem med et par min.
Sluk for blusset og
tilsæt tomater, hvidløg, salt og peber.
Kog pastaen i
rigeligt saltet vand i det antal minutter, som er angivet på emballagen.
Lad pastaen dryppe
af i en sigte og bland den med kødet, mozzarellaosten og basilikum.
Læg det hele i et
stort, ovnfast fad smurt med lidt olie.
Bag gratinen i ovnen
i ca. 10 min til osten er smeltet.
SALAT: Bryd
salatbladene i grove stykker og kom dem i en skål.
Pisk olie og citron
sammen med salt og peber og vend dressingen i salaten.
Server salaten til
pastagratinen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin