Fenniklens lakridsagtige smag passer godt til spinat. Server fx denne friske salat med grillet kyllingefilet.
1 fennikel, halveret og skåret i tynde både på langs (ca. 150 g)
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
2 appelsiner (ca. 300 g)
300 g frisk spinat i strimler
25 g hasselnøddeflager
Kog fennikelbådene i vand tilsat citronsaft og salt i 2 min.
Tag bådene op, afkøl dem i koldt vand og lad dem dryppe af i en si.
Skræl appelsinerne med en bred kniv, fx en brødkniv, så der ikke er nogen hvid hinde tilbage.
Skær appelsinfileter af appelsinerne med en lille skarp kniv, så de bliver skåret fri af hinderne.
Pres saften ud af appelsinhinderne, så der bliver 2 spsk appelsinsaft.
Skær evt. appelsinfileterne i mindre stykker.
Vend spinat, fennikel og appelsinfileter sammen.
Hæld appelsinsaften over og pynt med hasselnøddeflagerne.
Grønsager pr. person: 200 g