Logo

Salat med bagte skorzonerrødder og tranebærsalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 håndfulde blandende salatblade, fx frisée, escarole og hjertesalat
6 skorzonerrødder
1 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
 
Tranebærsalsa:
150 g tranebær
2 dl lys muscovadosukker
½ dl vand
4 stjerneanis
½ tsk tørrede chilifiager
 
Salsa:
Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog til en sirup.
Opvarm en anden gryde og hæld tranebærrene i.
Lad bærrene blive godt gennemvarme, ryst dem af og til.
Når de begynder at "sprutte", er de færdige.
Si siruppen over tranebærrene og køl af.
 
Salat:
Skræl rødderne og læg dem i vand med citronsaft.
Skær dem i tynde diagonale skiver og læg dem på en bageplade med bage­papir.
Vend i olivenolie og drys salt og peber over.
Bag skorzonerrødderne i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter.
De må gerne få lidt mørke og sprøde kanter.
Pluk salatbladene i grove stykker og bland med skorzonerrødder­ne.
Anret på tallerkener eller på et fad og dryp tranebærsalsa'en over.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her