4 tomater
1 salatagurk
2 hårdkogte æg
1 grøn peberfrugt
1 stortsalathoved
1 ds ansjos eller sardelfiletter (80 g)
1 ds tunfisk i olie (200 g)
10-12 sorte oliven
Marinade:
1 dl olivenolie
2 spsk vineddike
1-2 fed hvidløg
salt
peber
Tomaterne skylles og stilkfæstet skæres fra.
Skær dem i både. Skyl agurken og skær dem i både.
Skyl agurken og skær dem i skiver.
Pil æggene og del dem i både.
Befri peberfrugten for frøstol og kerner.
Skær rodstokken af salathovedet. Skyl det blad for blad.
Slyng det fri for vandet. Pluk tunfisk i mindre stykker.
Rør olie og vineddike sammen.
Pil hvidløgsfed(dene). Hak dem fint eller knus dem i marinaden.
Krydr med salt og peber.
Riv salathovedet i strimler og kom dem i et halvdybt fad.
Anret de forskellige ingredienser herpå.
Tag stenene ud af olivenerne.
Fordel de udstenede oliven over salaten.
Hæld marinaden over og servér med flûtes til.