Udemærket at lave i god tid inden gæsterne kommer.
4 mandariner
40 grønne druer
40 blå druer
80 gram valdnøddekerner
2 appelsiner (presset til saft)
100 cl Grand Marnier
2 æg
12 g sukker
2 dl piskefløde
Skær druerne midt igennem og fjern kernerne. Fordel de halve blå og grønne druer i bunden af et bredt, klart portionsglas. Pil mandarinerne og læg dem sammen igen, så de danner en åben mandarin (en Åkande), oven på druerne i glasset. Læg en krans af grofthakkede valdnødder udenom. Hæld først appelsinsaften, så likøren over, og lad gerne salaten stå koldt i et par timer før den spises.
Råcreme:
Rør æggeblommerne lyse og lette med sukkeret. Pisk fløden og bland den med æg og sukker. Råcremen kan IKKE laves i forvejen, men æg og sukker kan røres og fløden piskes, hvorefter det røres op ved serveringen. Grand Marnier kan erstattes af Curacao eller Cointreau.