Rejesalaten
er dryppet med dressingen i stedet for at vende det hele sammen det er smukt og
smager godt med de sprøde grønsager.
Arbejdstid:
30 min. 6 personer
#
300-450
g pillede rejer
1
fennikel
1-2
julesalat
1-2
æbler
1-2
tsk citronsaft.
3-4
stilke bredbladet persille
Dressing:
100
g mayonnaise
½
dl cremefraiche eller fromage frais
2 tsk
dijonsennep
2 tsk
citronsaft
3 tsk
syltede rosa peberkorn
salt
og peber
*
Dryp
rejerne af på et stykke køkkenrulle.
Rens
fennikelknolden, halver den, og skær stokken ud.
Skær
fennikel i papirtynde skiver, og læg dem i en skål med isvand i 15 min.
Del
julesalaten i blade, skyl og slyng dem tørre.
Vask
æblerne, skær dem i halve og udkern dem.
Skær
æblerne i tynde skiver, og vend dem med citronsaft.
Skyl
persillen grundigt i koldt vand, og slyng den tør.
Rør
dressingen sammen, tilsæt 2 tsk afdryppede rosa peberkorn, og smag til med salt
og friskkværnet peber.
Anret
julesalatblade, afdryppet fennikel og æbler på et fad.
Drys
rejerne på salaten, og dryp dressingen over.
Pynt
med de sidste rosa peberkorn og persilleblade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin