![Rejer med jasminris og salsa, indisk Prøv en ægte indisk 'curry' med masser af krydderier og en indisk udgave af tomatsalsa. Det er farverigt og smagfuldt. Styrken kan du selv regulere.](/images/articles/s2/2015/4/23/rejer-med-jasminris-og-salsa-indisk.jpg)
Prøv en ægte indisk 'curry' med masser af krydderier og en indisk udgave af tomatsalsa. Det er farverigt og smagfuldt. Styrken kan du selv regulere.
175 g jasmin- eller basmatiris
1 lille løg
½ grøn chili
3 tomater
½-1 spsk vineddike
salt
1 fed hvidløg
1-1½ spsk olie
250 g rejer
½ dl vand
Krydderiblanding:
1 spsk tandoori masala
½-1 spsk vineddike
frisk koriander til pynt
1. Kog risene i 3 dl letsaltet vand under låg i 12 min.
Lad derpå risene hvile til retten er færdig.
2. Hak halvdelen af løget.
Fjern kerner og vægge i chilien og hak den fint.
Hak tomaterne.
Kom løg, tomater og chili i en skål.
Hæld ½-1 spsk vineddike over og smag til med salt.
3. Skær resten af løget i skiver. Skær også hvidløget i tynde skiver.
Opvarm olien i en stor sauterpande.
Kom løg og hvidløg på panden steg det ved middel varme i 3-4 min.
4. Bland tandoorikrydderiet sammen med ½-1 spsk vineddike i en skål.
5. Hæld krydderiblandingen over løgene og lad det simre i yderligere 2 min. under omrøring.
Hæld rejerne i og rør forsigtigt rund til de er helt dækket af krydderiblandingen.
Rør vandet i og lad det simre ved svag varme i 2-3 min.
Pynt med grofthakkede korianderblade og servér retten med tomatsalsa og ris.
--