Logo

Polenta med artiskok-gremolata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Polenta med artiskok-gremolata

 

En gremolata er i virkeligheden det persille-citron-drys, som man spiser til en osso buco. Her har jeg løsnet lidt op for den klassiske italienske ret og lavet en vegetarudgave med garanteret smagslykke.

#

Polenta:

125 g majsgryn/polenta

½ liter kogende vand

3 spsk olivenolie

 

Garniture:

250 g cherrytomater

2 spsk olivenolie

½ tsk oregano

½ tsk rosmarin

1 fed hvidløg

50 g artiskokker i olie

3 spsk bredbladet persille

skal fra ½ citron

2 spsk revet parmesan

*

Forbered først tomaterne til garnituren: Tænd ovnen på 200 °C.

Fordel tomaterne i et fad, hæld olie over, og drys med salt og rosmarin og oregano.

Knus hvidløget, kom det i fadet, og rør rundt.

Bag tomaterne i 20 min.

 

Polenta: Bring vandet i kog i en gryde, og tilsæt en smule salt.

Hæld langsomt polentaen i, og rør godt imens, indtil massen bliver fast.

Det gør den efter et par minutter.

Tilsæt olie, og rør den ud i massen.

Hæld massen over i et fad, og stil til afkøling, evt. i køleskabet.

 

Lav artiskok-gremolata ved at skære artiskokkerne i små stykker.

Hak persille, og bland det med citronskal og revet parmesan i en skål. Stil til side.

 

Når polentaen er helt kold, skæres den i stykker på 5x5 cm.

Steg dem på panden i olie, til de får en sprød skorpe.

Læg polentastykkerne over på to tallerkener, fordel herefter de ovnbagte tomater og gremolata ovenpå, og server.

 

TIPS: Polentaen kan med fordel laves aftenen før og stilles på køl til næste dag i et tildækket fad.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.661 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her