Logo

Ostesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesalat

 

En mættende ostesalat med skinke, champignon og sorte oliven

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 15 min.

#

1 salathoved eller ½ iceberg

10-12 radiser

100 g kogt skinke

200 g ost, fx Danbo

100 g friske champignon

10-12 sorte oliven (kan udelades)

olie-eddike marinade (se nederst).

*

1. Skyl salaten og ryst vandet af.

Riv bladene i små stykker eller skær dem i fine strimler.

2. Rens radiserne, skyl dem og skær dem i skiver.

3. Skær skinken og osten i terninger.

4. Rens champignonerne, skyl dem og skær dem i skiver.

5. Læg alle ingredienser til salaten på et fad eller i en skål.

6. Ryst marinaden og hæld den over salaten.


Olie-eddikemarinade

1½ dl olie

½ dl hvid- eller rødvinseddike

salt og peber fra kværn

 

Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.

 

Citronmarinade

Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.

Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.  

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her