En mættende ostesalat med skinke, champignon og sorte oliven
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 15 min.
#
1 salathoved eller ½ iceberg
10-12 radiser
100 g kogt skinke
200 g ost, fx Danbo
100 g friske champignon
10-12 sorte oliven (kan udelades)
olie-eddike marinade (se nederst).
*
1. Skyl salaten og ryst vandet af.
Riv bladene i små stykker eller skær dem i fine strimler.
2. Rens radiserne, skyl dem og skær dem i skiver.
3. Skær skinken og osten i terninger.
4. Rens champignonerne, skyl dem og skær dem i skiver.
5. Læg alle ingredienser til salaten på et fad eller i en
skål.
6. Ryst marinaden og hæld den over salaten.
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.