En
fyldig salat med ris og kylling kan sagtens gøre det ud for et aftensmåltid.
Lav hele salaten klar, og steg kødet til sidst, så salaten er lun.
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Kogetid ris: 45 min.
#
Krydret
kylling:
1
rød chili
2
fed hvidløg
2 tsk
stødt spidskommen
2 spsk
citronsaft
2 spsk
olie
1 tsk
salt
400-500
g kyllingefilet
Salat:
3
dl sorte ris eller brune fuldkornsris
2
friske majskolber
1
rødløg
1
rød peberfrugter
2
fed hvidløg
3 spsk
olie
3 spsk
citronsaft
salt
og peber
½
icebergsalat
1
håndfuld frisk oregano eller koriander
Tilbehør:
evt. brød
*
Hak
chili og hvidløg fint, og bland det med spidskommen, citronsaft, olie og salt.
Skær
kyllingen i strimler, og vend dem i marinaden.
Lad
kødet trække, mens du laver resten af salaten.
Kog
risene møre i rigeligt letsaltet vand efter pakkens anvisninger.
Lad
dem dryppe af i en sigte, og køle lidt af.
Skær
majskornene af kolben:
Stil
kolben med stilken nedad på skærebrættet, så er der mest styr på det.
Pil
rødløget, og skær det i tynde både. Rens peberfrugten, og skær den i terninger.
Pil
og hak hvidløget fint.
Rør
olie og citronsaft sammen med hvidløg, og vend majs, løg og peberfrugter i
dressingen.
Smag
til med salt og peber.
Varm
en stor pande op, og steg de marinerede kyllingestrimler ved høj varme, til de
er brune på alle sider.
Bred
risene ud på et stort fad.
Fordel
groft snittet salat, marinerede grønsager og kylling ovenpå.
Drys
med oregano eller koriander, og server evt. med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin