1-1 ½ kg skrællede kartofler
fedt til friturestegning
Waldorfsalat:
100-125 gram mayonnaise
½ liter piskefløde
lidt sukker
lidt salt
hvid peber
5 belle de boskop æbler
4-5 stilke bladselleri
250 gram vindruer
lidt citronsaft
valnøddekærner
evt. klementiner
Kartoflerne rives fint på et rivejern.
Lad dem afdryppe og tør kartoflerne.
Kartoflerne må endelig ikke skylles da stivelsen er nødvendig for
faconen under stegningen.
Læg dem i et forvarmet fugleredejern.
Steg kurvene ad to gange, første gang i 3-4 minutter, anden gang uden
metalsi i 1-2 minutter til de er gyldne.
Afdryppes og sættes på et fedtsugende underlag.
Waldorfsalat: Fløden piskes til skum og blandes med mayonnaisen, som
smages til med salt, hvid peber, sukker og citronsaft.
Heri kommes revne æbler (gerne med skræl hvis den er pæn), noget af
væden skal presses ud før de kommes i dressingen, da salaten ellers
bliver for tynd.
Desuden tilsættes fintsnittet bladselleri, halve udstenede druer, knuste
valnøddekærner (gem nogle til pynt).
Kartoffelrederne fyldes med Waldorfsalaten
Tips: Har du ikke et fugleredejern kan man også anvende to små
metalsier der akkurat passer ind i hinanden.
Hedder nids d'oiseau på fransk.