Logo

Grelos - Spæde grønne sager med hvidløgsolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grelos - Spæde grønne sager med hvidløgsolie

Portugiserne holder af enkel mad. I Grelos er det sæsonens første spæde grønne blade fra vilde og tamme planter, der sauteres i olivenolie der først er aromatiseret med hvidløg. Grelos kan spises varmt eller koldt til fisk, fugl eller bøf eller bare med brød. God til stegt hornfisk der er foldet om en blanding af sennep, citronsaft, hakket løg og bredbladet persille. Har du aldrig spist ukrudt før, er det en god ide at læse Tips under opskriften, før du går i gang.

 

2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg flækket på langs
500 g blandede grønne blade af fx mælkebøtte, skvalderkål, ramsløg, vejbred og brændenælde.

Er du mere til tamme blade kan spinat, salat, rucola, top af majroer eller rødbeder, bredbladet persille også bruges


Varm olivenolie og hvidløg i en sauterpande (gerne slip-let) for ganske svag varme.

Tag panden fra blusset og lad hvidløgene trække 10 min i den varme olie, tag dem op og gem dem.

Varm panden op for høj varme og vend alle de grønne grønsager i, de groveste først. Varm dem igennem til de falder sammen.

Kom hvidløgene tilbage i panden og drys med salt og peber.


Tips: Vælg lyse, forholdsvis nyudsprungne blade. Lad være med at plukke ukrudt lige under træer og buske (for mange fugleklatter) eller for tæt på befærdede veje. Bruger man handsker til at plukke brændenælder. Det er også en god ide at blanchere brændenælderne for sig selv og blot blande dem ned i de færdige grønsager, ellers kan man risikere, at de stikker. Ramsløg skal bruges med måde for ikke at være for dominerende.

Vil du have et mere fyldigt tilbehør kan du fint drysse lidt friskkogte små linser (gerne dem fra Puy i Frankrig) over de grønne blade.
Beregn 200 g linser til denne portion Grelos.

Grønsager pr. person: ca. 125 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 2.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her