(4 personer)
8 blade grønkål,
1 mellem persillerod i ¼ eller 1/2måner
1 dl ternet fennikel
1 porre skiveskåret
2 mellem gulerødder groft revet
1 dl majs (frosne)
½ dl solsikke-/pinjekerner, tørristede
2 dl ternet seitan
Grønkålstilkene skæres i skiver, blancheres sammen med persillerod, fennikel og porre i ca. 3 - 5 min.
Grønkålen strimles fint eller hakkes groft, blandes sammen med groftrevne gulerødder og den optøede majs, den ternede seitan, de ristede solsikke-/pinjekerner og de blancherede grønsager.
Dressingen rystes sammen og hældes over salaten, som blandes så man ser farverne. Det kan trække mens kornet laves.
Dressing:
2 spsk udos choice (solsikkeolie)
2 spsk umesu
½ spsk shoyo (eller 2 spsk seitanvand)
Tilbehørsforslag:
2,5 dl boghvede
5 dl vand fra blancheringen
2 nip salt
Boghveden vaskes og ristes på en pande.
Hældes i grøntsagsvandet med et par nip salt i og koges 25-30 min.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.