Frugtsalat i citrussauce med vanilje og honning giver risengrøden en dejlig smag. Hvis du ikke kan skaffe netop de citrusfrugter, der bruges her, kan du erstatte dem med lignende sorter.
1 citron
2 appelsiner
2 sweeties
4 spsk honning
4 spsk råsukker
1 vaniljestang
Pres saften af frugterne.
Bring 2-2 ½ dl vand i kog.
Tilsæt honning, sukker og vaniljestangen, der er flækket på langs.
Hæld frugtsaften i.
Kog det ind til knap halvdelen, til det bliver lidt sirupsagtigt.
Køl saucen af.
Frugtsalat:
12 kumquat
1 pomelo
1 grapefrugt
1 appelsin
1 dl piskefløde
1 dl fromage frais
valnødder og rosiner
Skær kumquat i skiver.
Skræl de andre frugter og skær dem i fileter.
Læg alle frugter i saucen og lad dem stå og trække lidt.
Pisk fløden og bland den med fromage frais.
Server frugt- og citrussaucen med flødeskumssaucen, hakkede valnødder og rosiner til kold eller varm risengrød.