Dansk blomkål behøver bestemt ikke være en kedelig, kogt, hvid ting. Prøv salaten her, fx. til røget fisk eller fjerkræ - eller spis den, som den er. Til fire personer.
1 lille, fast hvidt blomkålshoved
kødet af 3 velmodne avocadoer
1 udkernet, fintsnittet rød chili
saft af ½-1 citron
1 snittet bdt forårsløg
salt, friskkværnet peber
1 lille bdt koriander
½ portion semi-dried tomater (se opskriften herunder).
*
Pluk blomkålen i små buketter, blancher dem i kogende, letsaltet vand 2-3 minutter, hæld dem i en sigte, afkøl under den kolde hane og lad dem afdryppe.
Mos og rør avocadokødet med chili, citronsaft og forårsløg, smag til med salt og peber samt lidt af den friske koriander.
Vend blomkål og avocado-dressing sammen, anret salaten i en skål og pynt med resten af den friske koriander og semidried tomater.
Semi-dried tomater:
500 g store cherry- eller blommetomater
havsalt
olivenolie.
Begynd med de semi-dried tomater, som kan laves i forvejen: Skær tomaterne igennem, læg dem på en plade med bagepapir, drys salt på og stænk olivenolie over. Sæt tomaterne i ovnen ved 125ºC - gerne varmluft - i et par timer.
Skær de øvrige tomater i grove stykker og bland dem med de semi-dried og stænk med olivenolie.