Logo

Aubergine-tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 aubergine
3-4 fuldmodne tomater
1 rødløg
1 lille bundt ruccola-salat eller andet letbitter salat
ca. ½ dl chili-appelsinolie
½ dl sherry-eddike
2 spsk olivenolie
1-2 tsk sukker
1-2 spsk citronsaft
2 tsk hakket frisk timian eller basilikum

Auberginen skæres i ca. 1 cm tykke skiver, som pensles på begge sider med chili-appelsin olie og bredes ud på en bageplade.
Undgå at lade auberginen suge for meget olie.
Aubergineskiverne grilles i ovnen til de er gyldenbrune, vendes og
grilles gyldne på den anden side, ca. 10 minutter ialt.
De skal virke møre.
Tomaterne skæres i både, løget i tynde aflange strimler.
Marinaden røres sammen af olivenolie, sherryeddike, citronsaft,
basilikum eller timian, salt og peber.
Smag den til med sukker, den bør ikke virke for sur.
Marinaden vendes med auberginer, tomater og løg, og trækker mindst
en halv time og gerne op til 6 timer ved stuetemperatur.
Salaten anrettes på ruccola-blade eller anden sprød, letbitter salat.

Tips: En god ret som tilbehør til grillet kød, steg eller selvstændig frokostret. Her er brugt ganske lidt olie til marinaden, men justér mængden efter egen smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her