400 g hvide asparges
400 g grønne asparges
1 spsk diætmargarine
citronsaft
2 tomater
2 spsk koldpresset valnøddeolie
3 spsk frugteddike
2 spsk blandet friskhakkede krydderurter (fx. persille kørvel og
purløg)
friskkværnet hvid peber
1 friséesalat
Skyl og skræl asparges. Skær den træede rodende af.
Tag rigeligt vand tilsat diætmargarine, havsalt og citronsaft og bring dette i kog.
Kog aspargesene ca. 15 min. til de stadig er sprøde.
Skyl tomaterne og fjern stilken.
Læg tomaterne i spilkogende vand i ca. 20 sek. afhængig af deres modenhed.
Tag dem op og læg dem i isvand.
Fjern skind og kerner og skær frugtkødet i små tern.
Valnøddeolie, frugteddike, krydderurter og en anelse kold
aspargesvand røres sammen.
Smag til med salt, peber og kom tomatternene ved.
Friséesalaten skylles grundigt og afdryppes.
Pluk salaten i mindre stykker og anret på tallerken med asparges, tomat og krydderurtemarinade.