Appelsinen har ganske vist gemt sig her, men dens aroma mærkes tydeligt: i dejen og i vanilje-æggelikør-flødeskummet
Tilberedning: 45 min. (plus køletid)
Til 6 stykker:
2 tsk reven appelsinskal (økologisk)
salt
40 g smør eller margarine
80 g hvedemel
2 æg
¼ tsk bagepulver
2,5 dl piskefløde
1 brev vaniljesukker
8 spsk æggelikør
1 spsk flormelis
Engangssprøjtepose. Dej til vandbakkelser er næsten ikke til at få vasket af sprøjteposen igen. Et praktisk alternativ: Engangssprøjteposen.
1. Til vandbakkelserne bringes 1 dl vand i kog med 1 tsk appelsinskal, 1 knsp salt og fedtstof, der er skåret i flager.
Gryden tages fra varmen.
Melet hældes i gryden på en gang, og det hele røres sammen med en grydeske.
Derpå sættes gryden tilbage på den slukkede plade, og der røres videre, indtil dejen er blevet til en klump, og der har dannet sig en hvid hinde på bunden af gryden. Dejen hældes over i en skål.
2. Æggene røres i dejen med dejkrogene på håndmikseren.
Hvert æg skal være rørt helt ind i dejen, før det næste tilsættes.
Bagepulveret røres hurtigt i.
Dejen fyldes i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
6 vandbakkelser (5 cm Ø) sprøjtes på en plade, der forinden beklædes med bagepapir.
Bag vandbakkelserne i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden ved 220°C (varmluft 200°C) i 22-25 minutter.
3. Skær straks efter bagningen et låg af vandbakkelserne, og lad dem køle af.
Piskefløden piskes godt stiv med vaniljesukker.
5 spsk æggelikør og 1 tsk appelsinskal piskes hurtigt i.
Sprøjt flødeskummet ud i nederste del af de afkølede vandbakkelser, dryp med 3 spsk æggelikør og sæt låget på.
Drys flormelis over ved serveringen.
--