10 personer - Kan bruges til buffet som lun ret eller som hovedret til middag, vælger man overlår, kan der være tale om en ganske prisbillig ret til "studenterpris". Kan ikke anbefales til over 40 personer og kræver en varmluftsovn, så man kan have flere lag i gang samtidig. Kan også grilles udendørs til sommerparties. Kan marineres og stå på køl fra om formiddagen
10 stykker kyllingekød uden ben
Marinade:
2 lime
lidt friskkværnet peber
Tandooripasta: (kan og så købes færdig, men smager bedst hjemmelavet):
2 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spids kommen
2 tsk paprika
2 tsk cayennepeber
4 cm frisk reven ingefærknold
3 fed knust hvidløg
1 dl vand
2 spsk neutral olie som majsolie
Kyllingestykkerne prikkes med gaffel og kan evt. trækkes på spid, hvis man synes, det er pænt og anvendeligt.
Dryppes med limesaft og peber og står koldt i 30 minutter.
Tandooripastaen røres sammen og smøres på kødet i et tyndt lag.
Kyllingestykkerne stilles koldt til40 minutter før, de skal spises.
Grilles ca. 25-30 minutter i forvarmet ovn med grill i middelafstand derfra, til en prøve på det tykkeste sted ikke afgiver rød kødsaft.
Hviler 10 minutter før servering og anrettes med både af lime.