Disse vegetariske pizzaer er perfekte at servere som
tilbehør, til en drink eller et glas vin, inden gæsterne har sat sig til bords.
Det bliver festligt.
• Magert fyld som zucchini og rejer holder kalorietallet
nede.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 10-15 min. 20 stk.
# Råvarer til Pizzaer mini med zucchini:
DEJ:
2½ dl kvark
2 tsk salt
5 spsk olie
2 æg
8⅓ dl
hvedemel
Fyld:
1 lille zucchini
1 løg
2 spsk smør
2 spsk cremefraiche
½ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
1 nip reven muskat
1 spsk friskpresset citronsaft
100 g pillede rejer
80 g reven emmentaler
* Fremgangsmåde:
1 Bland kvarken godt med salt, olie og æg.
Sigt melet over og ælt det til en smidig dej.
Lad dejen hvile tildækket i 30 min.
2 Riv halvdelen af zucchinien fint og skær resten i tynde
skiver.
Hak løget fint.
3 Smelt fedtstoffet på en pande og steg løgene blanke.
Tilsæt reven zucchini og lad det stege med ca. 10 min.
Tag panden fra varmen og lad det køle lidt af
4 Rør cremefraichen i og smag til med salt, peber, reven
muskat og citronsaft.
Varm ovnen til 225 °C.
5 Ælt dejen igennem på et melet bord, del den i 20 dele og
form dem til boller.
Tryk dem ud i cirkler ca. 8 cm i diameter og læg dem på en
plade med bagepapir.
6 Fordel zucchinimassen på og læg zucchiniskiver og rejer
ovenpå.
Drys med osten.
Bag på nederste rille i 10-15 min.
Tips & råd
Variation:: du kan lægge forskelligt fyld på pizzabundene.
Prøv med fx porre og røget fisk: rens 3 spæde porrer, skyl
dem og skær dem i skrå strimler. Blancher dem knapt 1 min. i kogende saltet
vand og lad dem dryppe af i en si.
Svits ⅔
af porren ca. 3 min. i lidt fedtstof og bland med cremefraichen.
Krydr med salt, peber og muskat og fordel så blandingen på
pizzaerne.
Læg resten af porren og 150 g røget fisk i tern ovenpå.
Drys med parmesanost.
Bag i ovnen som anvist i opskriften.
PR. STK.: Energi: Kcal 174 = kJ 730
Kulhydrat 19 g Protein 7 g Fedt 8 g (41 %) Fibre 1 g