Disse små lækre tærter passer fint til at stille på
buffeten, eller at servere som natmad med en salat.
Småt og godt.
• Erstat den fede ost med en mager og anvend syrnet fløde, i
stedet for creme fraiche, så sparer du på kalorierne.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 15 min. 6-8 stk.
# Råvarer til Minitærter med ost
MØRDEJ:
3½ dl hvedemel
75 g koldt smør
1 æggeblomme
¼ tsk salt
2 spsk koldt vand
FYLD:
4-6 forårsløg
1 spsk smør
2 æg
1½ dl cremefraiche
½ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
1 nip reven muskat
2½ dl reven emmentaler ost
*
Fremgangsmåde:
1 Kør mel og fedtstof i tern i foodprocessoren til en
smuldrende masse.
Tilsæt æggeblomme, salt og vand og kør, til dejen samler sig
til en kugle.
Pak dejen i plastfolie og lad den hvile på køl i 30 min.
2 Skær forårsløgene i fine ringe.
Smelt fedtstoffet og steg løgene blanke, ca. 5 min. Lad det
køle af.
3 Bland æg og cremefraiche og krydr med salt, peber og
muskat.
Rør ost og løg i.
40pvarm ovnen til 175 °C.
Del dejen i 6 eller 8 dele.
Rul ud mellem plastfolie, så stykkerne bliver noget større
end formene.
Beklæd formede med dejen.
Prik bundene og forbag 5-10 min. Skru op til 200 °C.
5 Fordel fyldet i formene og bag 15 min. i hed ovn.
Server tærterne varme eller lune.
Tips & råd
Lav en stor tærte i stedet for flere små. Vælg da en stor 26
cm's tærteform og beklæd den med udrullet mørdej. Forbag tærtebunden 10 min.
ved 175 °C.
Hæld fyldet i og bag den ved 175 °C, ca. 45 min, eller til
overfladen er smukt gylden.
Eller lav mindre muffins store tærter, som tilbehør til
drinks eller snacks.
I stedet for emmentaler, kan du anvende andre oste med
kraftig smag, fx Danablue eller parmesanost.
Variation: Steg 50 g små tern af røget skinke eller
hamburgerryg sammen med løgene og tilsæt dette i trin 3 i opskriften. Fortsæt
derefter som anvist.
PR. PORTION: Energi: Kca1293 = kJ 1230
Kulhydrat 18 g Protein 8 g Fedt 21 g (65%) Fibre 1 g