25 stk - beregn 2 pr næse til buffet og 1 til varm mad. Dejen kan hæve i køleskab natten over.
50 g gær
2 spsk salt
1 l fingerlunt vand
400 g fint durummel fx fra Hven
ca. 800 g hvedemel
Rør gæren med lunt vand og salt.
Kom durummel i og tilsæt så halvdelen af hvedemelet.
Resten af hvedemelet skal tilsættes i små kopfulde, hvor der røres grundigt mellem hver.
Dejen skal være lige på grænsen til at være lidt for klistret, når man er færdig.
Kom plastfilm over dejskålen og lad den hæve en time.
Når brødet har hævet, rører man i dejen og sætter med en ske 12 boller på en bageplade med bagepapir.
Stilles i kold ovn og bages ved 225º i 15-20 minutter, til brødene lyder hule, når man banker på bunden af dem.
Skal have lov at stå to timer, før de spises, så dejen kan "sætte" sig.