Til 4 personer
#
500 g oksekød skåret i tern
1 ds røde kidney bønner
1-2 løg
2 peberfrugter
1 dl mørk balsamico eddike
1 mørk øl
1 ds hakkede tomater
25 g mørk chokolade
1 spsk chili-pulver
1½ tsk spidskommen
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
1 tsk oregano
2 tsk paprika edelsüss
2 oksebouillonterninger, smuldres i
2 friske chilipebre uden stilk udkernede og hakkede
salt og peber
cremefraiche
brød (eller ris)
*
Brun kødet. kom løg, peber og hvidløg i og steg det.
Tilsæt krydderier (undtagen frisk chili), øl, eddike og tomat.
Lad simre i 30 min.
Tilsæt bønner og lad simre videre i 30 min.
Frisk chili tilsættes, og det simrer i yderligere 30 minutter før salt, peber, chokolade til sidst tilsættes.
Lad simre ca 10 min. ved ultra-lav varme.
Spis med brød og cremefraiche.
Tips: Du kan snyde lidt med tiden til sidst, hvis du har travlt, men den bliver bedst hvis den simrer længe.
Kan sagtens fryses eller gemmes til dagen efter.